Etusivu > Ihmiset > Mari Katriina Reinikainen

Mari Katriina Reinikainen

[Mari Reinikainen]

Olen syntynyt Helsingissä marraskuussa 1977. Lapsuuteni vietin Nummelassa ja sieltä muutin Etelä-Dakotan kautta Mikon kanssa asumaan Otaniemeen teekkareiden perhekylään. Olen ammatiltani äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Valmistuin Helsingin yliopistosta suomen kielen laitokselta syyskuussa vuonna 2003. Suomen kielen lisäksi opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä, kasvatustiedettä ja teatteritiedettä. Tämän lisäksi suoritin Emmaa odottaessani Teatterikorkeakoulun avoimessa yliopistossa teatterin ja draaman opettamisen apron. Kunhan selviän tästä minulle oikein mieluisasta äitiyslomien ja hoitovapaiden kierteestä, toivon saavani äidinkielen ja kirjallisuuden sekä ilmaisutaidon opettajan paikan joltain yläasteelta tai lukiosta säädyllisen matkan pääsää Vihdin kirkonkylästä.

Nykyään Ellin ja Emman hoitaminen täyttää suurimman osan päivistäni, mutta yritän pitää kiinni joistain omista harrastuksistani. Pidän paljon lukemisesta, käsitöistä, kirjeiden kirjoittelusta sekä netistä. Mahdollisuuksien mukaan seuraan myös televisiosta muutamaa tv-sarjaa, elokuvia, kiinnostavia dokumentteja sekä hiihto- ja yleisurheilua. Tällä hetkellä yksi minulle mieluinen harrastus on myös rentoutuminen ja nukkuminen, sillä näitä ei anina kahden pienen tytön äidille liiaksi liikene.

Aikaani haluan viettää ennen muuta Mikon ja tyttöjen kanssa. Päiväni kuluvat tyttöjen kanssa leikkiessä. Lähes joka päivä lähdemme johonkin kerhoon, muskariin tai ystäville kyläilemään, sillä meille kaikille tekee hyvää vähän päästä kotoa tuulettumaan. Tyttöjen (tai ainakin Ellin) mentyä nukkumaan alkaa minun oma aikani, jolloin Mikon kanssa juttelemme, käymme läpi päivän tapahtumia, ylläpidämme kotia ja rentoudumme ja teemme omia juttujamme. Nyt kun tytöt kasvavat kovaa vauhtia, on meidän myös helpompi välillä järjestää itsellemme vapaita iltoja ja käydä vaikkapa elokuvissa, syömässä tai konsertissa.

Koko perheen yhteisistä harrastuksista minulle ovat lasten kanssa touhuilun lisäksi tärkeitä matkailu, valokuvaus ja tyttöjen Internet-sivut. Vähitellen meidän perheemme myös valmistautuu suureen elämänmuutokseen, sillä opiskelijaelämä Otaniemessä lähestyy loppuaan, ja muutamme Vihdin kirkonkylään. Tämän vuoksi meillä tämä keväänä tullaan harrastamaan paljon kodin suunnittelua, tavaroiden järjestelyä ja pakkaamista.

Luonteeltani olen kaiketi aika avoin ja puhelias. Viihdyn hyvin erilaisissa elämäntilanteissa ja paikoissa. Minulle lasten kanssa kotona olo on todella rakasta aikaa. On hienoa olla paikalla, kun tytöt kasvavat ja kehittyvät. Tuntuu myös hienolta olla jollekin ihmiselle niin tärkeä kuin vanhemmat Ellille ja Emmalle juuri nyt ovat. Viimeisen parin vuoden aikana minusta on tullut äiti, vaimo ja opettaja. Elämä jossa voin olla näitä kaikkia, tuntuu parhaalta mahdolliselta. Juuri nyt on kuitenkin tärkeintä olla vaimo ja äiti.

Sivun viimeisin muutos: "2005-04-12 09:51:43 mtreinik"