Etusivu > Valokuvaus > Kamerat

Kamerat

Sisällys
Nikon D700
Nikon D300
Nikon D70
Nikon D50
Nikon F4e
Nikon FE-2
Nikon FG
Canon EOS 300
Canon EOS 500n
Olympus Mju:2
Cosina Hi-Lite 202
Cosina CSM
Lubitel 166U
Minolta Hi-Matic 7s
Praktica Super TL 2
Lisätietoja

Valokuvaus lipsahtaa harrastuksena helposti välineurheilun puolelle. Moniin on iskostunut käsitys, että toiset kamerat ottavat hyviä kuvia ja toiset huonoja kuvia. Kamera on kuitenkin vain tekninen väline. Toiset välineet ovat rajoittuneempia kuin toiset, ja erilaisilla kameroilla tulee myös kuvattua eri lailla. Kyse on käytettävyydestä ja ominaisuuksista. Kuvan teknisen laadun kannalta objektiivi ovat paljon merkitsevämpi kuin kamera.

Seuraavassa on esitelty käytössäni olevia kameroita. Sivun lopussa on linkkejä hyödyllisille sivuille.

Valokuvaaja Mikko Reinikainen

Nikon D700

Hinta-laatu-suhteeltaan loistava täyden kennon järkkäri uskomattomilla hämäräkuvausominaisuuksilla. Käytettävyydeltään D300:n tasoa.

Nikon D300

Laadukas, kestävä ja käytettävä työväline.

Nikon D70

Kelpo perusdigijärkkäri.

Nikon D50

Marin kamera. D70:n pikkusisar.

Nikon F4e

Luotettava ammattilaisen työkalu.

Nikon FE-2

Kestävä ja laadukas käsisäätöinen järjestelmäkamera. Tässä kamerassa kaikki yleensä tarvitsemani toiminnot ovat helposti käytettävissä.

Ominaisuudet:

Nikon FG

Pienikokoinen järjestelmäkamera, jonka käyttömukavuus on hyvä. Sopiva yhdistelmä manuaalisäätöjä ja automatiikka.

Ominaisuudet:

Canon EOS 300

Perheen entinen ykköskamera. Kevyt ja edullinen automaattirunko, joka sisältää lähes kaikki tarpeelliset ominaisuudet. Paristokotelon kanssa kamerasta saa paremman otteen ja käytössä on myös ylimääräinen laukaisin pystykuvaukseen. Tällöin ei myöskään tarvitse käyttää kalliita CR-2-paristoja, vaan paristokoteloon menee neljä tavallista AA-sormiparistoa.

Ominaisuudet:

Toivelista puuttuvista ominaisuuksista joita joskus kaipaisin:

Canon EOS 500n

Marin kamera. Olennaisimmat erot seuraajaan, EOS 300:aan, ovat seuraavat:

Ominaisuudet:

Olympus Mju:2

Todella pienikokoinen roisketiivis pokkari, joka ostettiin alunperin vauvauintien kuvaamiseen altaanreunalta. Kulkee helposti mukana.

Ominaisuudet:

Toivelista ominaisuuksista, jotka tekisivät kamerasta paremman:

Cosina Hi-Lite 202

Ensituttavuuteni edullisten käsisäätöisten M42-objektiivien maailmaan. Halusin päästä kokeilemaan lähikuvausta, ja se onnistui melko edullisesti vanhan kierrekiinnitteisen rungon, objektiivin ja loittorenkaiden avulla.

Ominaisuudet:

Cosina CSM

Cosina CSM on käyttömukavuudeltaan Hi-Liteä hieman parempi: Runko on pieni ja kevyempi. Valotusmittarin tulos (yli/kohdalla/ali) näytetään neulaosoitinta helppolukuisemmin ledillä. Laukaisin on lukittavissa vahinkolaukaisujen ehkäisemiseksi.

Ominaisuudet:

Lubitel 166U

Lubitel on halvimpia keskikoon kameroita. Maksoin siitä käytettynä 180 markkaa (n. 30 euroa). Kamera on kaikin puolin toimiva, vaikkei optiselta tai mekaaniselta laadultaan aivan huippua olekaan. Oma yksilöni ei edes kärsi joitakin laitteita vaivaavista valovuoto-ongelmista.

Ominaisuudet:

Minolta Hi-Matic 7s

Kymmenen euron kirpputorilöytö. Täysin toimiva mittaetsinkamera, jossa on kaikki käsisäädöt ja valovoimainen objektiivi.

Ominaisuudet:

Praktica Super TL 2

Toinen kirpputorilöytö, josta maksoin muistaakseni viisi euroa. Täysin toimiva manuaalinen järjestelmäkamera M42-kierrekiinnityksellä.

Ominaisuudet:

Lisätietoja

Sivun viimeisin muutos: "2009-02-10 13:48:25 mtreinik"